Soorten Massages
Ayurvedische massage
Shiatsu massage
Shiradhara massage
Hotstone massage
Kruidenstempel massage
Arrangementen
Massageparty

Overige verzorgingen Workshops

Prijslijst

Afspraak Kalender

Contact

 
 

Ayurveda massage

 

Ayurveda,
de wetenschap van het leven,
stamt uit de bloeitijd van de hoog-ontwikkelde vedische cultuur in India en geldt als het oudste en meest omvattende gezondheidssysteem ter wereld.

In de ayurvedische teksten worden een groot aantal behandelingen beschreven die niet louter prettig zijn, maar tegelijkertijd een goede gezondheid ondersteunen door het innerlijke evenwicht te herstellen. Een zeer speciale rol is hierbij weggelegd voor de 'olie-massage van het gehele lichaam' vóór het bad of de douche in de ochtend. Deze is niet moeilijk uit te voeren en gemakkelijk in de dagelijkse ochtendroutine in te passen. Bij regelmatige uitvoering zal zij zoveel positieve effecten opleveren, dat je haar al snel niet meer zou willen missen. Maak hier 's morgens een kwartiertje voor vrij en geniet van de holistische effecten op lichaam en geest.

Het ayurvedisch tekstboek de CHARAKA SAMHITA schrijft: " Door een massage met olie wordt het menselijk lichaam sterk en de huid zacht; je lichaam krijgt weerstand tegen uitputting en inspanningen." Bovendien beklemtoont het tekstboek de positieve resultaten van een massage van het hoofd:"Iemand die regelmatig zijn hoofd masseert met sesamolie heeft geen last van hoofdpijn, kaalheid en het grijs worden van het haar; dan functioneren de zintuigen naar behoren, is de huid van het gezicht stralend, geniet men van een gezonde slaap en is men gelukkig."

Een oliemassage heeft een zeer kalmerend effect op ons zenuwstelsel, wat tot gevolg heeft dat de Vata-dosha vermindert (Vata is één van de drie basisprincipes (dosha's) in de natuur) en als Vata uit balans is neigt men o.a tot nervositeit en geringe belastbaarheid. Daarom wordt deze massage speciaal aanbevolen voor mensen die nerveus zijn of steeds onder druk van stress staan

De massages worden gedaan met warme kruidenolie, waarbij de soort olie wordt afgestemd op jouw doshabalans. Actieve elementen uit de kruiden-extracten worden tijdens de behandeling via de huid in de bloedbaan opgenomen en doen zo hun werk. De werking van een massage hangt natuurlijk mede af van jouw conditie en van de mate waarin je je aan de behandeling kunt overgeven. Bijna altijd voelen mensen zich na zo’n massage heerlijk ontspannen. Je voelt nog langere tijd nieuwe energie. Dat kan variëren van een aantal dagen tot een aantal weken. Binnen de massages kennen we de oliemassage, de marmamassage, de vier handen massage, de gheemassage en de pizichil (oliebegieting).

Deze Aryuvedische massages zijn geschikt voor actieve personen, mensen die snel leven en last hebben van stress in hun dagelijkse leven. De massages helpen om een moment van rust, uiterste ontspanning en innerlijke kalmte te vinden. De warme kruidenolie die gebruikt wordt tijdens de massage is tevens geschikt voor het behandelen van een droge, schilferende huid en dit geheel in de traditie van de Aryuvedische kruidengeneeskunde.

Er zijn verschillende takken van ayurvedische geneeskunde,

 • zoals meditatie, massage, kruidengeneeskunde, olietherapie, chakratherapie,
 • ademhalingsoefeningen, voeding, yoga, astrologie levensstijl,
 • geluid en muziektherapie.

  In de praktijk wordt er een combinatie gemaakt van verschillende takken.....
  specifiek in de ayurvedische massages maak ik gebruik van oliën, die bij de doshatypes horen of bij een bepaalde aandoening.

  Er kan desgewenst ook droog gemasseerd worden.
  regelmatige een ayurvedische massages heeft vele voordelen
  de zenuwen worden versterkt, het lymfevatenstelsel en de bloedsomloop verbetert
  het spijsverteringsstelsel gereguleerd
  spieren, botten gaan erdoor versterken
  de gevolgen van het verouderingsproces wordt beperkt
  vermoeidheid wordt weg genomen
  het gezichtsvermogen verbeterd
  een goede nachtrust verzekerd
  de huid wordt versterkt
  de gelaatskleur verbeterd
  helpt bij klachten vermindering en oplossing zoals rugpijn, nekklachten,
  rsi, whiplash, reuma, stress, burnout en hoofdpijn
  de weerstand tegen ziekten en verwondingen gaat verhogen
  het zelfgenezend vermogen van het lichaam en de geest worden gestimuleerd.

  Ayurvedische massage wordt zowel op het gezicht als op het lichaam toegepast.

  Een echte ayurvedische massage onderscheidt zich door het gebruik van een ruime hoeveelheid warme kruidenolie. De kruidenolie heeft een smerende en medicinale werking. De ayurvedische massage is een gehele lichaamsmassage waarbij dus ook het hoofd en gezicht meegenomen worden. Deze massage kenmerkt zich doordat er rekening wordt gehouden met de constitutie (dosha/prakruti) van de persoon en zijn/haar specifieke klachten (vrikruti) en eventuele pijn in de vorm van massage techniek en de kruidenolie die gebruikt wordt.
  De keuze voor specifieke oliën voor specifieke klachten als reuma (ama vata) en hoofdpijn werden al beschreven in de klassieke ayurvedische literatuur. De werking van oliën is gericht op het balanceren van de dosha´s en het reinigen van de weefsels en kanalen. Veel kruidenoliën zijn gebaseerd op een basisolie als sesamolie, kokosolie of ghee (geklaarde boter) waar kruiden in verwerkt zijn. In sommige gevallen (kapha type klachten of personen) kan met droge kruiden gemasseerd worden.

  De zachte ritmische massage is afgestemd op de fysieke structuur van de cliënt en zal een verbetering van de bloedsomloop tot gevolg hebben. De handelingen zijn er op gericht om rust en warmte in het lichaam en de geest te bewerkstelligen waardoor lichaam en geest beter op elkaar afgestemd zullen worden. Dit geeft zowel een diepe geestelijke als lichamelijke ontspanning.

  In de meeste gevallen vindt ayurvedische massage plaats met de handen, soms met de voeten en in sommige gevallen (zoals voor reumatische aandoeningen, fibromyalgie) van therapeutische massage wordt gemasseerd met rijst of kruidenbundels.

  Door de behandeling van de energiekanalen – de nadi’s - en de energiepunten genaamd marma’s heeft de ayurvedische massage een energetisch aspect. De masseur stemt middels meditatie af op de energie van de cliënt voor zij/hij de massage start.

  De ayurvedische massage is geschikt voor iedereen, gezond of ziek, oud en jong.
  Er zijn wel een aantal contra-indicaties : tijdens de eerste 3 maanden van de zwangerschap,
  bij kanker,
  bij koorts,
  direct na eten.

  Ayurvedische massage omvat effleurages, fricties, petrisages, tapotements, wrijven, lymfedrainage en bindweefselmassage Behalve olie is er nog een aantal hulpmiddelen voor deze massagemethode. Zo is er de `pinda', een knotje van katoen gevuld met rijst en gedrenkt in warme olie. Met de 'pinda' kan bij een lichaamsmassage een tapotenent worden uitgevoerd. Het knotje kan in elke situatie worden gebruikt, met name bij het verlichten van pijn. Bij een gezichtsmassage wordt vaak gebruik gemaakt van een deegbal met 'ghee' (geklaarde boter). De bal wordt uitgerold rond de ogen en moet helpen tegen wallen en donkere kringen. De olie die men tijdens de gezichts- en lichaamsmassage gebruikt, wordt opgewarmd tot 40 graden Celsius. Elke massage wordt afgesloten met bet wederom voelen van de pols. Zo wordt gecontroleerd of het lichaam in balans is. Na een lichaamsmassage moet men minstens anderhalf uur wachten om te douchen, zodat de door de huid uitgescheiden gifstoffen afgespoeld kunnen worden.
 • Ayurvedische rugbehandeling Upanahasveda Prishta

  Vanuit de Ayurvedische geneeskunst wordt gesteld dat deze rugbehandeling zich richt op de ""bevroren"" delen in de rug, de bedoeling is de geblokkeerde energie weer te laten stromen door middel van specifieke technieken en volgens een bepaalde opbouw. De opbouw en het verloop van de Ayurvedische behandeling verschilt van andere massages,
  een belangrijk onderscheid is dat eerst de buik wordt behandeld.
  Een ander verschil is dat er op specifieke (Marma) punten wordt gewerkt,
  ook wordt er soms gebruikgemaakt van kompressen.

  Marma-punten zijn plekken waar vlees, aders, slagaders, pezen en botten bijeen komen. Het zijn knooppunten van levensenergie, ze zijn daarom ook heel gevoelig. Ze lijken wat op acupunctuurpunten maar dan groter en makkelijker te vinden.

  Bij deze specifieke rugbehandeling wordt er met doorbloedingsbevorderende en ontstekingsremmende oliën gewerkt.
  Deze oliën zijn ook voedend en helend.

  Rugbehandelingen zijn in de Ayurvedische geneeskunde van groot belang. Ten eerste omdat de rug kwetsbaar is en een zetel van wonderen, de mysterieuze krachten van de kundalini, de slangvormige kracht, die via de wervelkolom werkzaam is.
  Verder is de wervelkolom de zetel van 5 chakra's, de psychische energiecentra.

  Westerse uitleg waarom een gezonde rug zo belangrijk is: Het centrale en autonome zenuwstelsel zijn via de wervelkolom werkzaam, evenals het sympatische- en het parasympatische- zenuwstelsel.
  Vanuit de ruggenwervels vertakt het zenuwstelsel zich naar alle delen van het lichaam. Elke wervel is dus met 1 of meerdere orgaansystemen verbonden. Ook het ruggenmergvocht speelt een rol in de instandhouding van gezondheid, energie, vitaliteit en viriliteit. Dit vitale levensvocht is verantwoordelijk voor zowel de fysieke gezondheid als de psychische gezondheid.

  Gesteld mag worden dat er vele positieve effecten zijn te noemen over deze massage o.a:
  een helende werking op zenuwaandoeningen
  heeft een verjongend effect
  brengt de huid in goede conditie en verstevigd hem
  houdt conditie van orgaanstelsels op pijl
  geeft energie, verdrijft moeheid
  bevordert slaap
  het verschaft weerstand tegen ziektes
  verbeterd de kwaliteit van het leven
  het gezichtsvermogen verbeterd en de overige zintuigen verscherpen


  * Ayurvedische voetbehandeling Padabhyanga

  De traditionele Ayurvedische geneeskunde zegt over deze behandeling dat ze de mens behoedt voor ziektes en aandoeningen ook brengt ze vrede, voorspoed en geluk.

  Padabhyanga is een fantastische methode voor pijnvermindering, houdingsverbetering en het verbetert de gezondheidstoestand van de organen.

  Daarnaast werkt deze massage zeer ontspannend, ze geneest droge, ruwe, vermoeide voeten, zweetvoeten en verharde hielen. Ze werkt ook gunstig in op de zintuigen, menstruatieklachten, nerveusheid, stress, darmproblemen en geeft een diepe en verkwikkende slaap.
  Verder kan gesteld worden dat de Padabhyanga in vergelijking tot de voetreflexmassage meestal fysiek minder diep wordt uitgevoerd, er veel olie gebruikt wordt, de zones met speciale technieken met elkaar verbonden worden en de massage de zintuigen prikkelt.


  * Ayurvedische Zijdehandschoenmassage Garshan

  De traditionele Ayurvedische Garshan massage is een ""droge"" massage, hij wordt als een alternatief gebruikt voor oliemassages. De massage wordt uitgevoerd met Bourettzijden handschoenen, waarmee een stimulerende en/of afdrijvende massage over het hele lichaam wordt gegeven. De massage is activerend, gezondheid bevorderend en wordt ook wel de ""wakker"" makende massage genoemd. Logisch dat de beste tijd om deze massage te krijgen in de ochtend is.
  Droogwrijven is stimulerend voor de huid, de dode huidcellen worden verwijderd en de toevoer van nieuw bloed neemt toe. De huid wordt er mooi glanzend en elastisch van. Garshan heeft invloed op de beenderen, verdrijft de stijfheid uit de spieren en vermoeidheid wordt opgeheven. De lymfe gaat weer stromen en het lichaam gaat groeihormoon produceren.
  Deze massage wordt speciaal aangeraden bij mensen die herstellen van een ziekte of een medische behandeling. Verder wordt de massage ingezet bij langzame stofwisseling, koude gevoel, angst, zorgen, gewrichtsproblemen, verslakking en bij stofwisselingsproblemen.

  Contra indicatie: wonden, (natte) huiduitslag en overactieve mensen.
 • Soorten

  Rajasieke Massage

  Een rajasiek massage is zuiverend en tonifiërend. Zo helpt ze toxines uit de weefsels verdrijven en vermindert zo de ballast die men soms met zich meezeult.
  Ze stimuleert het zenuwstelsel en het auto-immuunsysteem. Deze massage bevordert het lichaamsbewustzijn en de autonome tonus-regulering.

  De belangrijkste massage technieken of handgrepen zijn: kloppen (kopjes), kneden, wrijven en uitwringen.

  Kloppen & kneden gebeuren zonder olie. Ze hebben als hoofdbedoeling de bloedcirculatie te stimuleren & toxines los te werken. Deze massage technieken dienen met aandacht en gevoeligheid worden uitgevoerd.

  Wrijven & uitwringen gebeuren met warme olie. Ze hebben als bedoeling de olie tot diep in de weefsels te brengen en de energieën in het lichaam te harmoniseren. Deze massage technieken dienen energiek te worden uitgevoerd en een weldadige verwarming van de huid te bewerkstelligen.

  De Sattvische of Bewuste Aanraking

  De sattvische aanraking is dé basis’techniek’ van de ayurvedische massage, en ligt héél dicht bij het helen met mantras – volgens de ayurveda de hoogste vorm van “behandeling”. Idealiter begint elke massage ermee, en soms volstaat ze reeds ( bij sterk verhoogde vata bvb). De sattvische aanraking is bruikbaar in elke helende praktijk – in elk menselijk contact.

  Op zich is het iets alledaags: een hand op de schouder, een hand op de rug, om de voeten. Minder alledaags is het tasten naar het Zijn, naar het wezen en de werkelijkheid van de ander, doorheen de kleding! Zo wordt deze aanraking tegelijk een prachtige yoga-oefening én een prachtig geschenk:

  Met volle aandacht neemt men doorheen het contact met de ander (het Andere, het niet-ik) intens waar wat IS, zonder iets te willen, ook geen “heling”, zonder te interveniëren. Het is een oefening in zuivere waarneming (mutual witness consciousness), concentratie (dharana), continue stilzwijgende mantra-japa (het herhalen van een mantra of gebedsformule) en seva (dienstbaarheid en mededogen met shradha, het loslaten van het resultaat van het handelen).

  Zó’n contact ontvangen is zowel een oefening in zelf-acceptatie - hoe men hier en nu present is - als dat het verzoent en verzacht. Tegelijk doet het een bevrijdend appèl op het zelf-helende vermogen van de mens: vanuit het bewustzijn van het nu volgt vanzelf de volgende stap.


  Sattvische Massage - Vedische Ontspanningsmassage

  Bij de sattvische massage verwijlen we niet alleen bij het contact, we zullen de ander ook voeden via de huid met warme zuiverende olie.

  Bij dit zachte instrijken vergt het nog meer concentratie om een sattvische ingesteldheid te behouden: want gemakkelijk overvalt ons al masserend de neiging om een spanning, een lege plek, tot ontspanning, tot leven te wekken. Maar het is een oefening in het niets willen bewerkstelligen, en dat is meteen de uitdaging.

  Hoe moeilijk is het niet om alle onvolkomenheden van het ik-zijn los te laten om tot meditatie te komen. Hoeveel makkelijker is het niet in de zorgzame alertheid van een ander. Het gebeurt dan ook dat mensen gedurende zo’n sattvische “mantra-massage” spontaan en wakker zijnde, in een meditatieve en tijdloze zijns-toestand terechtkomen.


  Indicaties voor Sattvische Massage

  Sattvische massage wordt zelden in zijn zuivere vorm uitgevoerd. Toch zijn er een drietal indicaties voor een puur sattvische masssage:
  • Een sterk verhoogde vata: De betrokkene is te verward of gespannen om zelfs maar te blijven liggen. Soms is er ook sprake van het "kruidje-roer-me-niet"-syndroom: betrokkene is zo overspannen dat een simpele aanraking amper of zelfs niet meer verdragen wordt: men is overgevoelig voor aanraking geworden.
  • Zwangerschap: als men niet geleerd heeft een zwangere vrouw te masseren, zal de risicoloze sattvische massage een zeer deugddoende uitwerking hebben op moeder & kind!
  • Een overmaat aan toxines: Sommige mensen hebben zoveel toxische stoffen opgestapeld, dat een stevige massage meer in beweging brengt dan het lichaam kan verwerken. Vaak is Agni (verteringsvuur) dan ook laag. Symptomen hiervan zijn hoofdpijn, misselijkheid, slaapstoornissen of nachtmerries na een massage. Een sattvische massage is dan op zijn plaats tot Agni weer op peil is gebracht (met behulp van kruiden e.d.) en men stilaan dieper kan masseren
  .

   

De ayurvedische massage is een weldaad voor lichaam en geest.

de massage duurt om en bij de twee uur.......

kostprijs per beurt.....€ 55,00

een 3 beurtenkaart ......€ 135,00

een 5 beurtenkaart.....€ 200,00

een 10 beurtenkaart....€ 425,00

 

 

PLAN HIER JE AFSPRAAK

 • Stap 1: Bekijk eerst welke behandeling je wilt.
 • Stap 2:Zoek in onderstaand schema een geschikte datum en tijd.
 • Stap 3: Zet deze gegevens in je mail of bel me op.

OF

GSM 0485/111.631

de vakjes in
zijn ingenomen
NOVEMBER
DAG
09:00 -11:00
11:30 - 13:30
14:00 - 16:00
16:30 - 18:30
ZONDAG: 01/11
MAANDAG: 02/11
VRIJ
VRIJ
VRIJ
VRIJ
DINSDAG: 03/11
VRIJ
VRIJ
VRIJ
VRIJ
WOENSDAG: 04/11
VRIJ
VRIJ
VRIJ
VRIJ
DONDERDAG: 05/11
VRIJ
VRIJ
VRIJ
VRIJ
VRIJDAG: 06/11
VRIJ
VRIJ
VRIJ
VRIJ
ZATERDAG: 07/11
VRIJ
VRIJ
VRIJ
VRIJ
ZONDAG: 08/11
MAANDAG: 09/11
DINSDAG: 10/11
VRIJ
VRIJ
WOENSDAG: 11/11
DONDERDAG: 12/11
VRIJ
VRIJ
VRIJDAG: 13/11
ZATERDAG: 14/11
VRIJ
VRIJ
VRIJ
VRIJ
ZONDAG: 15/11
MAANDAG: 16/11
DINSDAG: 17/11
VRIJ
VRIJ
WOENSDAG: 18/11
DONDERDAG: 19/11
VRIJ
VRIJ
VRIJDAG: 20/11
ZATERDAG: 21/11
VRIJ
VRIJ
VRIJ
VRIJ
ZONDAG: 22/11
MAANDAG: 23/11
DINSDAG: 24/11
VRIJ
VRIJ
WOENSDAG: 25/11
DONDERDAG: 26/11
VRIJ
VRIJ
VRIJDAG: 27/11
ZATERDAG: 28/11
VRIJ
VRIJ
VRIJ
VRIJ
ZONDAG: 29/11
MAANDAG: 30/11

 

DECEMBER
DAG
09:00 -11:00
11:30 - 13:30
14:00 - 16:00
16:30 - 18:30
DINSDAG: 01/12
VRIJ
VRIJ
WOENSDAG: 02/12
DONDERDAG: 03/12
VRIJ
VRIJ
VRIJDAG: 04/12
ZATERDAG: 05/12
VRIJ
VRIJ
VRIJ
VRIJ
ZONDAG: 06/12
MAANDAG: 07/12
DINSDAG: 08/12
VRIJ
VRIJ
WOENSDAG: 09/12
DONDERDAG: 10/12
VRIJ
VRIJ
VRIJDAG: 11/12
ZATERDAG: 12/12
VRIJ
VRIJ
VRIJ
VRIJ
ZONDAG: 13/12
MAANDAG: 14/12
DINSDAG: 15/12
VRIJ
VRIJ
WOENSDAG: 16/12
DONDERDAG: 17/12
VRIJ
VRIJ
VRIJDAG: 18/12
ZATERDAG: 19/12
VRIJ
VRIJ
VRIJ
VRIJ
ZONDAG: 20/12
MAANDAG: 21/12
VRIJ
VRIJ
VRIJ
VRIJ
DINSDAG: 22/12
VRIJ
VRIJ
VRIJ
VRIJ
WOENSDAG: 23/12
VRIJ
VRIJ
VRIJ
VRIJ
DONDERDAG: 24/12
VRIJ
VRIJ
VRIJ
VRIJ
VRIJDAG: 25/12
ZATERDAG: 26/12
VRIJ
VRIJ
VRIJ
VRIJ
ZONDAG: 27/12
MAANDAG: 28/12
VRIJ
VRIJ
VRIJ
VRIJ
DINSDAG: 29/12
VRIJ
VRIJ
VRIJ
VRIJ
WOENSDAG: 30/12
VRIJ
VRIJ
VRIJ
VRIJ
DONDERDAG: 31/12
VRIJ
VRIJ
VRIJ
VRIJ
 


Er worden eveneens workshops:
- Reiki,
                       - werken met energie,
                                                          - shiatsu- en ayurvedische massage gegeven.
Hierin kan je kennismaken met de desbetreffende disiplines. De reeks bestaat uit een 5-tal zaterdagen , de bedoeling hiervan is kennismaken met enkele basisprincipes.

In de workshops besteden we elke les ook aandacht aan meditatie en eigen conditie. We proberen voeling te krijgen met onze eigen energie en eigen lichaam waaruit we contact maken met anderen.

om deze workshop te volgen is er geen vooropleiding noodzakelijk.

Iedereen is er van harte welkom.

Heb je belangstelling neem dan contact op

via GSM: O485/111.631

of via .

 

 

 

Sangha-Reiki is een meditatie en healingscentrum.
GSM: 0485/111.631

Website is ontworpen door webmaster Vivianne Bovijn bijgestaan door haar Webmaster en Leraar in Webdesign Tim Van Den Brande

Copyricht 2007